DIGITALNI MARKETING

BUdite prisutni na svim digitalnim kanalima
F Digital nudi uslugu kompletnog digitalnog marketinga: vodjenje naloga na društvenim mrežama, oglašavanje na google-u, facebook-u priprema vizuala za oglašavanje...

Zašto je digitalni marketing neophodan u Vašem poslovanju?

Pandemija virusa Covid 19 dovela je do znatnog ubrzanja razvoja online trgovine na našim prostorima.
Kupci se sve više opredeljuju za kupovinu preko interneta tako da su i mali biznisi dobili šansu da njihovi proizvodi i usluge budu dostupni širem krugu potencijalnih kupaca.

 

Imate dobar proizvod ili nudite zaista dobru uslugu ali nemate mnogo zainteresovanih kupaca?
Prodaja Vam ne ide onako kako ste očekivali?
Na Vaše postove na društvenim mrežama reaguje veoma mali broj ljudi i izostaje kupovina?
Želite da Vaš proizvod ili uslugu koju nudite vidi što veći broj ljudi?
Hoćete da povećate prodaju?

 

F Digital Vam može pomoći!

 

Nudimo kompletnu uslugu digitalnog marketinga, što podrazumeva sledeće korake:

 

• Analiza Vašeg proizvoda/usluge, realna procena pozicije koju klijent zauzima na online tržištu, analiza konkurencije
• Pravljenje marketing plana, tj. predstavljanje plana aktivnosti za poboljšanje prodaje proizvoda/usluga koje klijent pruža
• Aktivno vodjenje profila na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Linkedin, Youtube, Pinterest…)
• Facebook i Instagram oglašavanje
• Linkedin oglašavanje
• Google oglašavanje (search, display i remarketing kampanje)
• Email marketing kampanje
• Analiza rezultata kroz mesečne izveštaje

Digitalni marketing-analiza web sajta F Digital Požarevac

Analiza Vaše pozicije u odnosu na konkurenciju

 

Pre nego što krenemo u aktivnu saradnju sa Vama neophodno je napraviti presek stanja, tj. videti gde se Vaš proizvod/usluga nalazi u odnosu na konkurenciju, kakva je pozicija Vašeg web sajta na pretraživačima, koje ključne reči odredjuju Vaš proizvod/uslugu, kakav je Vaš nastup na društvenim mrežama i na osnovu tih podataka praniramo sledeće korake.

Veoma je Važno analizi prići realno, ma koliko rezultati bili loši, jer će se samo iskrenim i realnim pristupom i razumevanjem činjeničnog stanja stvoriti uslovi za napredovanje na obostrano zadovoljstvo.

Digitalni marketing zahteva pravljenje marketing plana - F Digital Požarevac

Pravljenje marketing plana

 

Pošto smo napravili analizu zatečenog stanja, naš tim stručnjaka u digitalnom marketingu napraviće marketing plan.
Maketing plan sadrži plan aktivnosti koje smo dogovorili sa Vama, a usaglasili sa realnim potrebama koje su neophodne da bi se povećala prodaja. Radi se na dnevnom, nedeljnom i mesečnom nivou. Neophodno je pridržavati se marketing plana kako bi se obezbedio kontinuitet pojavljivanja na internetu.
Marketinške kampanje se rade u okviru marketing plana i imaju za cilj da promovišu odredjeni proizvod, uslugu ili dogadjaj koji Vi, kao naš klijent, odaberete i mi ćemo dati sve od sebe da on postigne što bolju vidljivost i interakciju sa publikom.
F Digital nudi uslugu pokretanja i Brand Awereness kampanje (kampanju za podizanje svesti o Vašem brendu) koja se radi paralelno sa ostalim kampanjama i donosi veoma dobre rezultate na dugoročnom planu i time Vaš biznis prelazi u prepoznatljiv brend.

kreiranje i vodjenje profila na društvenim mrežama - F Digital Požarevac

Vodjenje profila na društvenim mrežama

 

F Digital nudi uslugu aktivnog vodjenja profila na društvenim mrežama. Ova usluga podrazumeva pravljenje sadržaja (grafički dizajn vizuala i tekstualni sadržaj), postavljanje postova po rasporedu koji smo definisali marketing planom, organizovanje dogadjaja koji imaju za cilj da povećaju preglede i interakciju pratilaca, kampanju za povećanje broja pratilaca na društvenim mrežama.

Facebook i Instagram oglašavanje - F Digital Požarevac

Facebook i Instagram oglašavanje

 

Kada je Facebook i Instagram oglašavanje u pitanju, F Digital nudi kreiranje kampanja, pravljenje oglasa, upravljanje budžetima, praćenje rezultata kampanja u realnom vremenu i intervenciju u skladu sa njima. Samo da Vam napomenemo da je na našim prostorima ovaj vid oglašavanja najpovoljniji u odnosu na Google i Linkedin oglašavanje i daje najbrže rezultate.

Likedin oglašavanje F Digital POžarevac

Linkedin oglašavanje

 

Ovaj vid oglašavanja je najkorisniji za B2B biznise, one biznise koje za klijente imaju druge kompanije a ne fizička lica kao korisnike usluga.

Kod ovog oglašavanje direktno se gadja niša željenog profila i oglas se plasira direktno licima koji vode kompanije čiji se profil uklapa u one sa kojima biste da ostvarite saradnju.

Digitalni marketing - Google oglašavanje F Digital Požarevac

Google oglašavanje

 

F Digital nudi uslugu Google oglašavanja svojim klijentima. Da bi rezultati ovakvog oglašavanja bili uspešni prvi i osnovni korak je istraživanje ključnih reči koje povezuju pretragu i Vaš proizvod. Naš tim koristi nekoliko profesionalnih alata i programa ali nam je najvašnija i saradnja sa klijentom u odredjivanju najtačnijih pojmova koje će potencijalni korisnik ukucati na pretraživaču a koji opisuju proizvod i uslugu koju nudite Vi kao naš klijent.
Postoje nekoliko vrsta kampanja u okviru Google oglašavanja:
Search kampanja (oglas se pojavljuje u tekstualnom obliku kada korisnik ukuca pojam – ključnu reč koju smo postavili u podešavanju načeg oglasa)
Display kampanja (oglas se pojavljuje kao kombinacija banera i teksta i prati korisnika koga smo targetovali u podešavanjima kampanje i pojavljuje se na portalima, web sajtovima i svim drugim lokacijama koje imaju predvidjeno mesto za google oglase.
Remarketing kampanja (oglasi koje prate korisnike koji su u odredjenom vremenskom periodu bili u interakciji sa vašim sajtom).

F Digital kao uslugu digitalnog marketinga nudi email marketing

Email marketing kampanje

 

Jedna od usluga koje nudi F Digital je i email marketing.
Newsletter kampanja je jedna od marketinčkih aktivnosti koja u praksi donosi najbolju konverziju – odnos broja poseta web sajta / broj ciljnih aktivnosti (kupovina, download ebook-a, prijava na newsletter ili bilo koja druga aktivnost koja se definiše kao cilj kampanje digitalnog marketinga).
U svojoj praksi koristimo najbolja softverska rešenja kada je email marketing u pitanju – Maichimp i Moosend.
Ukažite nam poverenje i videćete kroz naš rad kako se baza Vaših korisnika povećava, a sa njom i konverzija što će za krajnji cilj imati uvećanje profita Vašeg biznisa.

Da bi sve videli rezultati digitalnog marketinga potrebno je praviti izveštaje-F Digital Požarevac

Analiza rezultata kroz mesečne izveštaje

 

Da bi se utvrdilo da je neka kampanja bila uspešna i da je digitalni marketing zaista doneo očekivane rezultate moramo imati podatke koje nam pokazuju stanje pre i posle odredjene marketinške aktivnosti.
F Digital svojim klijentima u sklopu marketing kampanja dostavlja izveštaje na nedeljnom i/ili mesečnom nivou gde su predstavljene vrednosti kategorija koje se prate u zavisnosti od tipa kampanja a koji se definišu pri pravljenju marketing plana. Uvezujemo podatke koje dobijamo kroz standardne alate (Google analytics, Facebook analytics), podatke koje pratimo kroz povećanje baze korisnika i budžete koji su potrošeni u tom vremenskom periodu koji posmatramo.
Sve dobijene podatke sublimiramo u jedinstven izveštaj u kome se jasno vide rezultati tako da klijent u svakom trenutku ima uvid u naš rad.

Transparentnost je ono čemu težimo i što nas odvaja od drugih.

Ukoliko i Vi želite saradnju sa nama pošaljite nam mail, poruku ili nas pozovite na broj 065 242 78 91 a mi ćemo se potruditi da pronadjemo najbolje rešenje za Vaš biznis.